İrfan Çıtak'tan bir proje daha"Aksaray'a Tarihi Dokuya Saygılı Modern Bedesten"

"Tarihin Kalbinde Modern Dokunuş: Aksaray'ın Yeni Bedesteni İrfan İle Can Buluyor - Yeşil ve Canlı Çarşı Herkesi Bekliyor!"

"Aksaray'a Tarihi Dokuya Saygılı Modern Bedesten"

Aksaray şehrinin tarihi kültürüne saygı göstererek modern bir çarşı hayata geçiriliyor. Eski Medaş'ın yerine planlanan projede, restoranlar, kafeler, dinlenme alanları ve butik mağazalar, yeşilin her tonunu yansıtan bir doku ile iç içe olacak

Bedestenin tasarımı, esnafların dükkanlarının yanı sıra işletmelerin spesifik ihtiyaçlarına yanıt verecek şekilde özelleştirilecek. Mesleki birliklerin çalışma odaları da, çok amaçlı kullanım için bu bölgede yerini alacak. Böylece vatandaşlar, şehrin dinamizmini ve tarihini hissedebilecekleri, günün her saati canlılık bulan bir çarşıda keyifli vakit geçirebilecekler.

Aksaray'ın tarihi kalbinde, modern ihtiyaçlarla uyumlu ama aynı zamanda geçmişe saygı duyan bir çarşı inşa ediliyor. Projede, bölgenin geçmişteki önemli sosyal mekanlarından biri olan yağ pazarının da anısına dokunulmuş olacak. Eski ülkü ocağına giden vatandaşların, bu yeni projeye duygusal bir bağ kurmaları bekleniyor.