OSMANLI DÖNEMİNİN İZLERİ KARASU KÖPRÜSÜ İLE AKSARAY’DA YENİDEN CANLANDI

Siyaset 28.08.2024 - 10:08, Güncelleme: 28.08.2024 - 10:08 4289 kez okundu.
 

OSMANLI DÖNEMİNİN İZLERİ KARASU KÖPRÜSÜ İLE AKSARAY’DA YENİDEN CANLANDI

AŞKAN DİNÇER; “KARASU KÖPRÜSÜ’NÜN RESTORASYONU, AKSARAY’IN GEÇMİŞİYLE GELECEĞİNİ BAĞLAYAN KÖPRÜDÜR'"

OSMANLI DÖNEMİNİN İZLERİ KARASU KÖPRÜSÜ İLE AKSARAY’DA YENİDEN CANLANDI     BAŞKAN DİNÇER; “KARASU KÖPRÜSÜ’NÜN RESTORASYONU, AKSARAY’IN GEÇMİŞİYLE GELECEĞİNİ BAĞLAYAN KÖPRÜDÜR'"     Osmanlı dönemine ait Karasu Köprüsü, yılların yorgunluğunu geride bırakarak kapsamlı bir restorasyon sürecinden sonra yeniden hayata döndürüldü. Aksaray Belediyesi, bu tarihi yapıyı titizlikle restore ederek, şehrin kültürel ve turistik değerine katkıda bulunmayı başardı.     Aksaray-Konya-Niğde yol ayrımında, Karasu Deresi üzerinde bulunan tarihi köprü, özgün özelliklerine sadık kalınarak restore edildi. Yaklaşık 13,50 metre uzunluğundaki köprünün büyük kemer açıklığı 3,80 metre, küçük kemer açıklığı ise 2,40 metre olarak belirlenmiş. Köprünün genişliği ise 4,26 metre olarak ölçülüyor. Bu detaylar, köprünün tarihi dokusunun ve mühendislik becerisinin bir göstergesi olarak öne çıkıyor.     Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Karasu Köprüsü, Aksaray’ın köklü tarihinin ve Osmanlı mirasının önemli bir parçasıdır. Bu tarihi yapının aslına uygun olarak restore edilmesi hem geçmişimize sahip çıkmamız hem de şehrimizin turizm potansiyelini artırmamız açısından büyük bir adımdır. Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile iş birliği içinde gerçekleştirdiğimiz bu restorasyon, birçok tarihi mirası gün yüzüne çıkartarak yeniden kazandırma çabamızın bir parçasıdır. Tarihi ve kültürel mirasımızı yaşatmaya ve gelecek nesillere aktarmaya devam edeceğiz” dedi.     Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve Aksaray Belediyesi iş birliğiyle gerçekleştirilen restorasyon çalışmaları, Karasu Köprüsü’nün özgün yapısını koruyarak Aksaray’ın kültürel envanterine kazandırılmasını sağladı. Köprü, ziyaretçilerine hem tarihî bir yolculuk sunacak hem de şehrin turistik cazibesine katkıda bulunacak. Aksaray Belediyesi, geçmişle bugünü birleştiren bu tür projelerle şehrin tarihî mirasını yaşatmayı ve geleceğe taşımayı sürdürüyor.
AŞKAN DİNÇER; “KARASU KÖPRÜSÜ’NÜN RESTORASYONU, AKSARAY’IN GEÇMİŞİYLE GELECEĞİNİ BAĞLAYAN KÖPRÜDÜR'"

OSMANLI DÖNEMİNİN İZLERİ KARASU KÖPRÜSÜ İLE AKSARAY’DA YENİDEN CANLANDI

 

 

BAŞKAN DİNÇER; “KARASU KÖPRÜSÜ’NÜN RESTORASYONU, AKSARAY’IN GEÇMİŞİYLE GELECEĞİNİ BAĞLAYAN KÖPRÜDÜR'"

 

 

Osmanlı dönemine ait Karasu Köprüsü, yılların yorgunluğunu geride bırakarak kapsamlı bir restorasyon sürecinden sonra yeniden hayata döndürüldü. Aksaray Belediyesi, bu tarihi yapıyı titizlikle restore ederek, şehrin kültürel ve turistik değerine katkıda bulunmayı başardı.

 

 

Aksaray-Konya-Niğde yol ayrımında, Karasu Deresi üzerinde bulunan tarihi köprü, özgün özelliklerine sadık kalınarak restore edildi. Yaklaşık 13,50 metre uzunluğundaki köprünün büyük kemer açıklığı 3,80 metre, küçük kemer açıklığı ise 2,40 metre olarak belirlenmiş. Köprünün genişliği ise 4,26 metre olarak ölçülüyor. Bu detaylar, köprünün tarihi dokusunun ve mühendislik becerisinin bir göstergesi olarak öne çıkıyor.

 

 

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Karasu Köprüsü, Aksaray’ın köklü tarihinin ve Osmanlı mirasının önemli bir parçasıdır. Bu tarihi yapının aslına uygun olarak restore edilmesi hem geçmişimize sahip çıkmamız hem de şehrimizin turizm potansiyelini artırmamız açısından büyük bir adımdır. Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile iş birliği içinde gerçekleştirdiğimiz bu restorasyon, birçok tarihi mirası gün yüzüne çıkartarak yeniden kazandırma çabamızın bir parçasıdır. Tarihi ve kültürel mirasımızı yaşatmaya ve gelecek nesillere aktarmaya devam edeceğiz” dedi.

 

 

Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve Aksaray Belediyesi iş birliğiyle gerçekleştirilen restorasyon çalışmaları, Karasu Köprüsü’nün özgün yapısını koruyarak Aksaray’ın kültürel envanterine kazandırılmasını sağladı. Köprü, ziyaretçilerine hem tarihî bir yolculuk sunacak hem de şehrin turistik cazibesine katkıda bulunacak. Aksaray Belediyesi, geçmişle bugünü birleştiren bu tür projelerle şehrin tarihî mirasını yaşatmayı ve geleceğe taşımayı sürdürüyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aksaraywebtv.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.