Aksaray'da Şiddet ve Uyuşturucuya Karşı Toplumsal Seferberlik Çağrısı!

Aksaray'da Şiddet ve Uyuşturucuya Karşı Toplumsal Seferberlik Çağrısı!

Aksaray İHH Başkanı Neslihan Görgülü, liderliğindeki sivil toplum kuruluşları, güvenli sokaklara duyulan özlemi dile getirerek, şiddet, istismar ve uyuşturucu kullanımıyla mücadeleyi gündeme taşıdılar. İstanbul'un Fatih ilçesi özelinde, 4 Ekim 2024 tarihinde yaşanan üzücü olaylar sonrası STK'lar, bu konularda toplumda acil bir eylem çağrısında bulundu.

Aksaray Ulu Cami'deki basın açıklamasında konuşan Görgülü, toplumsal huzuru tehdit eden unsurları vurgularken, barış içinde bir toplum inşa etmenin değerini ön plana çıkardı. "Şiddetsiz bir toplum, güvenli sokaklar anlamına gelir," diyerek konuyu özetledi.

Görgülü, kadınların ve çocukların korunmasının herkes için zorunlu olduğunu vurgulayarak, bu tür trajik olayların tekrar yaşanmasını önlemek için ortak bir yükümlülük olduğunu ifade etti.

Adalet Bakanlığı'nın 2024 verilerine işaret eden Görgülü, uyuşturucu suçlarındaki artışa dikkat çekti. Cezaevlerindeki hükümlülerin yaklaşık üçte birinin bu tür suçlardan dolayı mahkum olduğunu belirten Görgülü, mücadelede daha sıkı ve etkin adımların atılmasına değindi.

Kadına yönelik şiddet ve çocuk istismarına karşı olan tavrını sert bir dille ifade eden Görgülü, bu sorunların çözümü için toplumsal farkındalığın artırılması ve eğitimin önemli olduğunu söyledi. Çocukların dijital

ortamlarda karşılaştıkları tehlikeleri de gündeme getirerek bu konuda dikkatli olunması gerektiğinin altını çizdi.

Görgülü, Türk Ceza Kanunu ve diğer yasal düzenlemelerin, şiddet ve suistimali azaltmada hayatı rol oynadığının altını çizdi. Toplumsal vicdanın harekete geçmesinin ve adaletin tesisi için toplumun her kesiminin sorumluluk taşıması gerektiğini söyledi.

Tüm vatandaşların ve hükümetin şiddetsiz bir toplum için birlikte çalışması gerektiğini belirten Görgülü, toplumun huzur ve güvenliği için ortak hareketin elzem olduğunu belirtti. Aksaray Ulu Cami'de yapılan bu basın açıklaması, toplumda artan şiddet, istismar ve uyuşturucu sorunlarına dikkat çekmek ve bu konularda farkındalık oluşturmak amacını taşıyor.