15 TEMMUZ ANMA GÜNÜNDE ŞEHİTLER MÜZESİ'NE ANLAMLI ZİYARET

 

15 TEMMUZ ANMA GÜNÜNDE ŞEHİTLER MÜZESİ'NE ANLAMLI ZİYARET


15 Temmuz Demokrasi ve Milli İrade Günü, Aksaray'da bulunan Şehitler Müzesi'nin ziyaretçi rekorları kırdığı bir anma etkinliğine sahne oldu. Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer öncülüğünde kurulan müze, bu önemli günde duygu yüklü anlar yaşattı.



Tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Aksaray şehrinde de 15 Temmuz anısına çeşitli etkinlikler düzenlenirken, şehrin Milli İrade Meydanı'nda gerçekleştirilen etkinliklere katılan yüzlerce kişi, demokrasi şehitlerini anmak ve o tarihi günün önemini hatırlamak için Şehitler Müzesi'ne yöneldi. Vatandaşlar ellerindeki Türk Bayrakları ve şehitlerin fotoğraflarıyla hüzün ve gurur içinde dolu dolu bir gün geçirdi.



Olayın yıldönümünde Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer tarafından inşa edilen müze, şehitlerin anılarını ve isimlerini yaşatma amacıyla saygıyla ziyaret edildi. Binlerce kişinin akın ettiği Şehitler Müzesi, 400 metrekarelik geniş bir alan üzerine kurulu çeşitli bölümleriyle ziyaretçilerini ağırladı. Anı odası, sinevizyon odası ve şehitlik koridorları gibi kısımlarda şehitlerin kişisel eşyaları ve hatıraları sergilenirken, vatandaşlar müzeyi gezerken gözyaşlarına hakim olamadı. Bu özel günün anlam ve önemini katlayan müze, şehitlere yapılan dualar ve teşekkürlerle dolu bir atmosferde ziyaret edilerek, Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer'e minnet duyguları eşliğinde teşekkür edildi.