60 Otizmli Kamp İçin Hatay Arsuz'a Coşku ile Uğurlandı

60 Otizmli Kamp İçin Hatay Arsuz'a Coşku ile Uğurlandı

Aksaray'dan gelen haberlere göre, Aksaray Otizm Derneği'ne bağlı 60 kişilik bir otizmli grup, Hatay Arsuz'daki bir kampa katılmak için davul zurna eşliğinde yola çıktı.

Kamu kurumlarının tasarruf tedbirleri nedeniyle ulaşım aracı sağlayamaması üzerine, hayırsever kişilerin yardımları ile grup yola koyulabildi.

Bu destekleyici hareketten dolayı Aksaray Otizm Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Cennet İnceöz, sosyal medya üzerinden teşekkür dolu bir mesaj yayınladı. Başkan İnceöz, "Anadolu Otizm Fedarasyonu adına Nisan ayında yaptığımız başvurular sonuç verdi ve bakanlığımız tarafından Hatay Arsuz'daki kampımıza davet edildik.

Anne ve özel çocuklarından oluşan 61 kişilik grup için iki araçlık bir ulaşımın giderleri, destek olan MHP meclis üyeleri ve hayırsever iş adamları tarafından karşılandı. Bu vesileyle, bize destek olan herkese derin minnettarlığımızı sunuyoruz" dedi.

Cennet İnceöz teşekkürlerini, otobüslere katkıda bulunan MHP meclis üyeleri ve imdadına yetişen hayırsever iş insanlarına yönlendirdiği ve adlarını tek tek saydığı bir listeyle sürdürdü. Ayrıca bizzat kampa eşlik eden kişilere de özel bir takdirde bulundu.

Otizmli bireylerin ve ailelerinin bu kampta keyifli vakit geçirmelerinin beklendiği, bireylerin sosyal etkinliklerle toplum içinde daha aktif bir rol alabilmeleri için bu tür organizasyonların önemi vurgulanmaktadır.