Aksaray'da Binlerce Öğrenci İçin Ders Zili Çaldı: Yeni Eğitim Yılı Heyecanı Başladı!

Aksaray'da Binlerce Öğrenci İçin Ders Zili Çaldı: Yeni Eğitim Yılı Heyecanı Başladı!

 

Eğitime Taze Başlangıç: Aksaray'da Yeni Eğitim Öğretim Yılı Heyecanı

 



Aksaray'da, 2024-2025 eğitim ve öğretim yılının startı verildi. Bugün itibariyle başlayan yeni dönemde, binlerce öğrencinin eğitim heyecanı doruğa ulaştı. Aksaray'ın önde gelen isimleri, Gençosman İlkokulu'nda düzenlenen açılış törenine katılarak öğrencilere başarılar diledi.


Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, milletvekilleri Cengiz Aydoğdu ve Hüseyin Altınsoy, Belediye Başkanı Evren Dinçer , Aksaray İl Milli Eğitim Müdürü Metin Alpaslan , Eğitim Bir Sen İl Temsilcisi Murat Görmez, Türk Eğitim sen il temsilcisi Ali Toprak vatandaşlar ve öğrenciler katıldı törenine katılım gösterdiler. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı, ardından öğrenciler tarafından şiir okunması ve halk oyunları gösterileri gerçekleştirildi.

Gençosman ilkokulunda gerçekleşen açılış programı saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Daha sonra okulun öğrencisi olan Şüheda Kür şiir okumasıyla program devam etti. Gençosman İlkokul 4. Sınıf ve 1. Sınıf öğrencileri çiçek vererek Kılıçaslan ilkokulu öğrencileri tarafından halk oyunları gösterisi yapıldı.

 Programın açılış konuşmasını yapan Aksaray Milli Eğitim Müdürü Metin Alpaslan yaptığı konuşmasında, “Bugün İlköğretim Haftası’nı kutlamak ve yeni bir eğitim öğretim yılına başlamak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz. Eğitim, bir milletin şahsiyetini ve istikbalini tayin eden en önemli müesseselerden biridir. Geçmişten bugüne medeniyetimiz ilim ve irfan yolunda atılan adımlarla yükselmiş asırlardır devam eden köklü bir kültürel ve bilimsel miras meydana getirmiştir. Bugün bu kutlu mirasın ışığında evlatlarımızı geleceğe hazırlamak, onların bilgiye ve hikmete dayalı bir dünyada yer bulmalarını sağlamak en mühim vazifemizdir diyerek eğitim camizsına başarılar diledi

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu , eğitimin önemine değinerek, yeni dönemde eğitimin kalitesini artıracak yatırımlar ve öğrencilere yönelik mesajlar verdi.

Konuşmasının devamında  “İlk günkü aşk ve heyecanla, Aydınlık geleceğimizi tesis etmek, Gönüllere dokunarak yeni ufuklar açmak, Geçmişten geleceğe köprüler kurarak, Türkiye Yüzyılı’nı inşa etmek için, Yeni bir eğitim öğretim yılının başındayız. Milli ve manevi değerlerimizle Yetiştireceğimiz yeni nesillerimiz için 2024-2025 Eğitim-Öğretim yılına merhaba diyoruz. 533 eğitim kurumumuzda, 86 bin 100 öğrencimiz ve 6 bin 700 öğretmenimizle, en kaliteli hizmeti vermeye hazırız. Okullarımızın tüm fiziki ihtiyaçları gideriliyor, derslik başına, ortalama yirmi öğrenci düşüyor. Öğretmen açığımız ‘yok’ denecek durumda. Eğitim, hepimizin ortak meselesi ve ortak geleceğidir. Onun için, Bizler de en az öğrencilerimiz kadar heyecanlıyız. Bizler, Akademik başarılar için, Tüm imkânlarımızı seferber edeceğiz. Ancak! Bu akademik başarıları, Karakter, erdem, ahlak, vefa gibi değerler ve Evrensel bilimin üstünlüğü bilinciyle taçlandıracağız.

Türkiye Yüzyılı Maruf Modeli Öğretim Programı'nın eğitim anlayışına yeni bir soluk kazandırdığının altı çizildi.



Milletvekilleri Aydoğdu ve Altınsoy, gelecek nesillerin eğitimi ile ilgili umut verici konuşmalar yaparak eğitimin toplumsal öneminin farkında olduklarını belirtti. Okullarda yapılan fiziksel iyileştirmeler ve öğretmenlerin mesleki yeterliklerinin artırılması hedefi vurgulandı.



Belediye Başkanı Evren Dinçer, eğitimdeki gelişmelerden ve fiziki iyileştirmelerden bahsederek, eğitim camiasına desteklerini sundu. Programın sonunda Gençosman İlkokulu Müdürü Hacı Ergin, eğitim öğretim yılının başarılı geçmesi temennisinde bulundu.



Tören sırasında çocuklara kitap hediye edilmesiyle kültür ve eğitim alanında desteklerin somut bir örneği sergilenmiş oldu. Öğrenciler yeni eğitim öğretim döneminin zilini çalarak, yeni başlangıçlarının ilk adımını atmış oldular.