Aksaray'ın Göz Bebeği Golbol Takımından Muazzam Atılım!

Görmeyen Kahramanlar Sahaya Çıktı: Aksaray'ın Göz Bebeği Golbol Takımından Muazzam Atılım!

"Görmeyenleri görün" diyerek Spora yapılan Çağrılar karşılık buldu, Aksaray'ın Göz Nurları: Aksaray'daki Görme Engelliler Spor Kulübü'nün Başarısı artıyor

Aksaray'da kurulan Golbol Takımı, birinci lige yükselmesinin ardından kent protokolünün ve Dünya Gençlik ve Spor Konfederasyonu İl Temsilciliği'nin ziyaretleri ile kamuoyunun ilgi odağı oldu. Görmeyenleri görün çağrısı yapılmasının ardından gerçekleştirilen ziyaretler, kulüp üyelerine ve dernek faaliyetlerine büyük katkı sağlayarak, daha fazla kişinin katılımına öncülük etti.

Dernek, yaptığı açıklamada Aksaray'da görme engelli bireylerin sporla hayatlarını dönüştürmeyi başardıklarını ve toplumsal ilgiyi bu alana çekebildiklerini belirtti.

Faal bir şekilde çalışan kulüp, bir yandan Goalball 1. Lig ve B2-B3 Futsal 2. Lig'de ilini temsil etmeye devam ederken, diğer yandan derneğin sunduğu çeşitli kurslarla görme engelli bireylerin günlük yaşamlarını kolaylaştırmayı hedefliyor.

Sunulan kurslar arasında okuma yazma, bilgisayar eğitimi, Kuran öğrenimi, tiyatro ve satranç gibi dersler yer alıyor.

Açıklamada, görme engelli, kısmen görme yetisi olan ve albino bireylere bir davet de yer aldı: "Biz buradayız ve sizin gibi yetenekli bireylerin spor yapmasını ve yeni şeyler öğrenmesini istiyoruz.

Her zaman yanınızda, kulübümüzde sizin için bir yer var!" denilerek, herkesi spora ve öğrenmeye davet etti.

Bu çağrıyla birlikte, Aksaray'daki Görme engellilerin spora olan ilgisi daha da artacak gibi duruyor.