SELÇUKLU CAMİ VE KÜLLİYESİ İLMEK İLMEK İŞLENİYOR

SELÇUKLU CAMİ VE KÜLLİYESİ İLMEK İLMEK İŞLENİYOR

 

BAŞKAN DİNÇER; ‘’ŞEHRİMİZE SİMGE ESERLER KAZANDIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ’’

 

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer tarafından projelendirilerek hayata geçirilen Selçuklu Cami ve Külliyesi’nde mermer kaplama ve peyzaj çalışmaları aşamasına gelindi.

 

Atatürk Bulvarı üzerindeki Selçuklu Parkın arkasında merkezi bir noktada hayata geçen Selçuklu Cami ve Külliye Projesi’nin, mimari yapısında Selçuklu kültürüne ait motifler kullanılarak yapıldı. Peyzaj, mermer kaplama ve dekorasyon işlemlerinin sürdürüldüğü proje kullanışlılığı ve ihtişamlı yapısı ile dikkat çekiyor. Kaba inşaat aşaması tamamlanan proje 7 Bin 196 metrekarelik arsa içerisinde hayata geçirildi. Bölge esnaflarının ve ziyaretçilerin tüm ihtiyaçları planlanarak hayata geçirilen Selçuklu Cami ve Külliyesi’nde; 2 Bin 100 kişilik cami, Kitap konağı, okuma salonları, emekli dinlenme evi, otoparkı ve dinlenme salonu vatandaşlara yeni bir sosyal tesisin kapılarını aralıyor.

 

Selçuklu Cami ve Külliye projesinin bölgenin çehresini değiştirdiğini belirten Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer proje hakkında yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı; ‘’Biz bütün bir millet olarak kadim bir medeniyetin mensuplarıyız. Mensubu olduğumuz medeniyetimizin mimari yapıları her yönüyle ihtişamlıdır. Köklü bir tarihi geçmişe sahip olan şehrimizin taşıdığı tüm sanatsal, kültürel ve mimari motifleri gelecek nesillere ulaştırıyoruz. Geçmişten aldığımız ilhamla hayata geçirdiğimiz projelerimizi gelecek nesillerin ihtiyaçlara uygun olarak tasarlıyoruz. Bu anlayışla hayata geçirdiğimiz eserlerimizden biri olan Selçuklu Cami ve Külliyesi’de geçmiş dönemlerin mimari özelliklerinin içerisinde günümüzün ihtiyaçlarını karşılayabilecek nitelikte bir eser oldu. Şuan Selçuklu Cami ve Külliye projemizin mermer kaplama ve peyzaj ve çalışmalarını gerçekleştiriyoruz. Şehrimize simge eserler kazandırmaya devam edeceğiz.’’ Dedi.