KARİYER GELİŞİMİNE YÖNELİK PSİKODRAMA GRUP ÇALIŞMASI BAŞLIYOR

KARİYER GELİŞİMİNE YÖNELİK PSİKODRAMA GRUP ÇALIŞMASI BAŞLIYOR

 

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi, üniversite öğrencilerinin kariyer gelişimlerine katkı sunmak amacıyla düzenlediği etkinliklere devam ediyor.

Merkezin, kaygıyla mücadele etme sürecini kolaylaştıracak Psikodrama grup çalışması, 6 Kasım 2024’te başlayacak. Düzenlenecek programla öğrencilerin kariyer kaygılarının altında yatan sebepler değerlendirilecek ve sorunlarla başa çıkma mekanizmaları güçlendirilecek. Çalışma, öğrencilerin kariyer gelişimi süreçlerinde yaşadıkları sorunları sahnelemelerine ve içsel süreçlerini anlamalarına yardımcı olacak. Uygulamanın, öğrencilerin kariyer stresleri ve kaygıları odağında içsel yaşamlarına dair farkındalık kazanmalarına, duygusal ve sosyal açıdan beceri gelişimlerinin desteklenmesine hizmet etmesi hedefleniyor.

Farklı bölümlerden 18-23 yaş aralığındaki öğrencilerin başvurabileceği grup çalışması, Araştırma Görevlisi Hatice Öztürk ve Uzman Sosyal Çalışmacı Nevin Güneş tarafından yürütülecek. Uygulama 12 hafta boyunca, haftada bir gün, üç saat şeklinde olacak.