Savunma Hakkını Korumak İsterken Tehdit Altında: Kadın Avukatın İsyanı

Savunma Hakkını Korumak İsterken Tehdit Altında: Kadın Avukatın İsyanı

Aksaray'da maruz kaldığı saldırı sonrasında meslektaşlarını savunan bir avukat, meslektaşları tarafından para hırsının mesleki etikten daha öne çıktığını ve bunun meslekte saldırılara maruz kalma riskini artırdığını belirten sert eleştirilerde bulundu.

Kadın avukat sitemini "Pes!" diyerek dile getirdi. Avukat Yasemin Turan Özdemir, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, yıllar öncesinde Antalya'dan gelerek ofisinin önünde kendisini tehdit eden bir kişiden bahsetti. Durumu hemen yetkililere bildirdiğini ancak, kişinin gözaltına alınmasının yanı sıra ifadesinin bile alınmadığına dikkat çekti.

Avukat Özdemir, kendi imkanlarıyla saldırgan kişinin şehirden ayrıldığını öğrendiklerini ve bu sayede rahat bir nefes aldıklarını dile getirdi. Kendisi, olayla ilgili ihmalkar davrandığını düşündüğü savcıyı ise ironik bir dille selamladı.

Karşı davaların sanıklarının sessiz kalınmaktan cesaret aldığını belirten Özdemir, herkes bir saldırıya yada tacize maruz kalabilir, hatta öldürülebilir ki Aksaray'da yaşadık bunu, tek çaresi meslek kurumları dahil yargının dışa karşı korunaklı hale gelmesidir" dedi

Dün AKSARAY DA BİR KADIN HAKİM, TEHDİT

EDİLEN KADIN AVUKATA KARŞI EYLEMDE BULUNAN SANIĞA BERAAT VERDİ. BAŞKA BİR AVUKAT DA SANIK VEKİLİYDİ. Bugünün tehditçileri yarının cinayet zanlıları. Olmadık ADALET için koşturmaya devam.

Yazılı afi paylaştı