Aksaray Üniversitesi Öğrencisinin Yenilikçi Projesi TÜBİTAK Desteği Kazandı

Eğitim 07.02.2024 - 12:33, Güncelleme: 07.02.2024 - 12:33 14692+ kez okundu.
 

Aksaray Üniversitesi Öğrencisinin Yenilikçi Projesi TÜBİTAK Desteği Kazandı

TÜBİTAK'tan ASÜ'nün Genç Bilim İnsanına Büyük Onur: Şevval Beyza'nın Devrim Niteliğindeki Diyabetik Yara Çalışması Desteklendi! ASÜ Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş bu tür bilimsel çalışmaların öğrenciler için çok büyük fırsatlar sunduğunu

TÜBİTAK'tan ASÜ'nün Genç Bilim İnsanına Büyük Onur: Şevval Beyza'nın Devrim Niteliğindeki Diyabetik Yara Çalışması Desteklendi!   Aksaray Üniversitesi Öğrencisinin Yenilikçi Projesi TÜBİTAK Desteği Kazandı   Aksaray Üniversitesi (ASÜ) öğrencisi Şevval Beyza Bozkurt'un diyabetik ayak ülseri tedavisi için geliştirdiği yara örtüsü projesi, TÜBİTAK'tan önemli bir destek aldı. ASÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Biyoteknoloji ve Moleküler Biyoloji Anabilim Dalı'nda yüksek lisans yapan Bozkurt, meşe palamudu ekstraktı yüklü hidrojel filmler geliştiriyor. Doç. Dr. Lalehan Akyüz'ün rehberliğindeki bu tez çalışması, TÜBİTAK'ın yurt içi yüksek lisans burs programı ve hızlı destek projesi kapsamında desteklenmeye layık görüldü. Kazanılan desteklerin özellikle teşvik ve motivasyon için kıymetli olduğunu vurgulayan Akyüz, diyabetik yaraları yenilikçi yaklaşımlarla tedavi etmeyi amaçlayan çalışmanın detaylarını paylaştı. Diyabet hastalarının karşılaştığı iyileşme problemleri ve günlük yaşamı etkileyen komplikasyonlar göz önüne alındığında, bitkisel içerikli ve biyouyumlu yara örtüleriyle tedavi sürecinin iyileştirilmesinin hedeflendiğini dile getirdi. Tez çalışması sayesinde hasta refahının artırılmasına odaklanılacak. Projede ASÜ öğretim üyelerinden ve medikal sektörden önemli destekler de var. Prof. Dr. Recep Eröz, Dr. Öğr. Üyesi Tuğçe Karaduman Yeşildal ve Betatech Medikal'in katkılarıyla, projenin uygulanması için gerekli laboratuvar hizmetleri sağlanacak. ASÜ Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş ve diğer üniversite yetkilileri, bu tür bilimsel çalışmaların öğrenciler için çok büyük fırsatlar sunduğunu ve Akyüz ile öğrenci Bozkurt'u tebrik ettiklerini ifade etti. Başarılı öğretim üyesi Akyüz'ün, moleküler biyoloji ve genetik alanında da TÜBİTAK BiGG projesinde aktif görev aldığı, bu projede de Arş. Gör. Dr. Bahar Akyüz Yılmaz ve Arş. Gör. Dr. Behlül Koç Bilican ile birlikte çalıştığı duyuruldu. Bu ve benzeri projelerle ASÜ'nün bilimsel araştırmalara yaptığı katkıların altı çizilirken, Bozkurt'un projesinin gelecekteki uygulamalara yol göstermesi bekleniyor.
TÜBİTAK'tan ASÜ'nün Genç Bilim İnsanına Büyük Onur: Şevval Beyza'nın Devrim Niteliğindeki Diyabetik Yara Çalışması Desteklendi! ASÜ Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş bu tür bilimsel çalışmaların öğrenciler için çok büyük fırsatlar sunduğunu

TÜBİTAK'tan ASÜ'nün Genç Bilim İnsanına Büyük Onur: Şevval Beyza'nın Devrim Niteliğindeki Diyabetik Yara Çalışması Desteklendi!

 

Aksaray Üniversitesi Öğrencisinin Yenilikçi Projesi TÜBİTAK Desteği Kazandı

 



Aksaray Üniversitesi (ASÜ) öğrencisi Şevval Beyza Bozkurt'un diyabetik ayak ülseri tedavisi için geliştirdiği yara örtüsü projesi, TÜBİTAK'tan önemli bir destek aldı. ASÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Biyoteknoloji ve Moleküler Biyoloji Anabilim Dalı'nda yüksek lisans yapan Bozkurt, meşe palamudu ekstraktı yüklü hidrojel filmler geliştiriyor. Doç. Dr. Lalehan Akyüz'ün rehberliğindeki bu tez çalışması, TÜBİTAK'ın yurt içi yüksek lisans burs programı ve hızlı destek projesi kapsamında desteklenmeye layık görüldü.



Kazanılan desteklerin özellikle teşvik ve motivasyon için kıymetli olduğunu vurgulayan Akyüz, diyabetik yaraları yenilikçi yaklaşımlarla tedavi etmeyi amaçlayan çalışmanın detaylarını paylaştı. Diyabet hastalarının karşılaştığı iyileşme problemleri ve günlük yaşamı etkileyen komplikasyonlar göz önüne alındığında, bitkisel içerikli ve biyouyumlu yara örtüleriyle tedavi sürecinin iyileştirilmesinin hedeflendiğini dile getirdi. Tez çalışması sayesinde hasta refahının artırılmasına odaklanılacak.



Projede ASÜ öğretim üyelerinden ve medikal sektörden önemli destekler de var. Prof. Dr. Recep Eröz, Dr. Öğr. Üyesi Tuğçe Karaduman Yeşildal ve Betatech Medikal'in katkılarıyla, projenin uygulanması için gerekli laboratuvar hizmetleri sağlanacak. ASÜ Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş ve diğer üniversite yetkilileri, bu tür bilimsel çalışmaların öğrenciler için çok büyük fırsatlar sunduğunu ve Akyüz ile öğrenci Bozkurt'u tebrik ettiklerini ifade etti.



Başarılı öğretim üyesi Akyüz'ün, moleküler biyoloji ve genetik alanında da TÜBİTAK BiGG projesinde aktif görev aldığı, bu projede de Arş. Gör. Dr. Bahar Akyüz Yılmaz ve Arş. Gör. Dr. Behlül Koç Bilican ile birlikte çalıştığı duyuruldu. Bu ve benzeri projelerle ASÜ'nün bilimsel araştırmalara yaptığı katkıların altı çizilirken, Bozkurt'un projesinin gelecekteki uygulamalara yol göstermesi bekleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aksaraywebtv.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.