Aksaray Üniversitesi’nde “Bağımlılıkla Mücadeleye Çok Yönlü Bakış” paneli gerçekleştirildi

Eğitim 24.04.2025 - 13:55, Güncelleme: 24.04.2025 - 13:55 1334 kez okundu.
 

Aksaray Üniversitesi’nde “Bağımlılıkla Mücadeleye Çok Yönlü Bakış” paneli gerçekleştirildi

Bağımlılıkla mücadele sadece yasal değil aynı zamanda insani bir görevdir

Aksaray Üniversitesi’nde “Bağımlılıkla Mücadeleye Çok Yönlü Bakış” paneli gerçekleştirildi   Bağımlılıkla mücadele sadece yasal değil aynı zamanda insani bir görevdir   Aksaray Üniversitesi Bağımlılık Komisyonu tarafından ASÜ Konferans Salonu’nda “Sağlık, Hukuk ve Danışmanlık: Bağımlılıkla Mücadeleye Çok Yönlü Bakış” başlıklı panel düzenlendi. Panelde, bağımlılık olgusuna disiplinler arası bir bakış açısıyla yaklaşılması amaçlandı. Panele Aksaray Üniversitesi akademisyenleri ve alanında uzman isimler konuşmacı olarak katıldı. Sağlık Bilimleri Fakültesi’nden Doç. Dr. Arzu Yüksel’in moderatörlüğünde yürütülen panelde Psikiyatrist Dr. Öğr. Üyesi Esra Aslan, bağımlılığın psikiyatrik yönlerini aktardı. Aslan bağımlılıkla mücadelede tedavi yaklaşımlarına odaklanarak hem ilaçla hem de terapötik yöntemlerle yürütülen psikiyatrik tedavi süreçlerini anlattı.   Amaç; Bireyi ve Toplumu Korumaktır Psikolog Buket Vazgeçer bağımlılığın bireysel etkileri ve davranışsal boyutlarını ele alarak, danışmanlığın bu süreçteki rolüne dikkat çekti. Ayrıca Aksaray Üniversitesi Mediko-Sosyal Birimi bünyesinde öğrencilere sunulan psikolojik destek ve danışmanlık hizmetleri hakkında bilgi verdi. Hukuki boyutta Aksaray Barosu’ndan Avukat İlyas İlhan, “Uyuşturucu ile Mücadelede Hukuki Süreçler ve Sonrası Uygulamalar” başlıklı sunumunda, bağımlılıkla mücadelede Türkiye’nin uygulamadaki başarılarını paylaştı. İlhan konuşmasında, “Uyuşturucu ile mücadele sadece yasal değil, aynı zamanda insani bir görevdir. Amaç, bireyi ve toplumu korumaktır. Bir insanı mahkemeler, polis ya da kanun maddeleri değil; uyuşturucu maddeler mahkûm yapar. En büyük özgürlük bağımlı olmamaktır” ifadelerine yer verdi.   Bağımlılıkla Mücadelede Farkındalık Oluşturmalıyız Yeşilay’dan Klinik Psikolog Fatma Selvi Doygun ise “YEDAM Nedir?” başlığı altında Yeşilay Danışmanlık Merkezi'nin sunduğu destek hizmetlerini ve başvuru süreçlerini katılımcılarla paylaştı. Ayrıca “Bağımlılık Nedir?”, “Kimler Bağımlı Olur?”, “Bağımlılık Nasıl Anlaşılır?” ve “Bağımlılık Tamamen İyileşir Mi?” gibi sorular çerçevesinde bağımlılık konusu çok yönlü şekilde ele alındı. Akademisyenlerin, öğrencilerin ve üniversite personelinin yoğun ilgi gösterdiği panel, bağımlılıkla mücadelede farkındalık yaratmayı ve mevcut destek mekanizmalarının tanıtılmasını hedefledi. Etkinlik, soru-cevap bölümüyle sona erdi.
Bağımlılıkla mücadele sadece yasal değil aynı zamanda insani bir görevdir

Aksaray Üniversitesi’nde “Bağımlılıkla Mücadeleye

Çok Yönlü Bakış” paneli gerçekleştirildi

 

Bağımlılıkla mücadele sadece yasal

değil aynı zamanda insani bir görevdir

 

Aksaray Üniversitesi Bağımlılık Komisyonu tarafından ASÜ Konferans Salonu’nda “Sağlık, Hukuk ve Danışmanlık: Bağımlılıkla Mücadeleye Çok Yönlü Bakış” başlıklı panel düzenlendi.

Panelde, bağımlılık olgusuna disiplinler arası bir bakış açısıyla yaklaşılması amaçlandı. Panele Aksaray Üniversitesi akademisyenleri ve alanında uzman isimler konuşmacı olarak katıldı. Sağlık Bilimleri Fakültesi’nden Doç. Dr. Arzu Yüksel’in moderatörlüğünde yürütülen panelde Psikiyatrist Dr. Öğr. Üyesi Esra Aslan, bağımlılığın psikiyatrik yönlerini aktardı. Aslan bağımlılıkla mücadelede tedavi yaklaşımlarına odaklanarak hem ilaçla hem de terapötik yöntemlerle yürütülen psikiyatrik tedavi süreçlerini anlattı.

 

Amaç; Bireyi ve Toplumu Korumaktır

Psikolog Buket Vazgeçer bağımlılığın bireysel etkileri ve davranışsal boyutlarını ele alarak, danışmanlığın bu süreçteki rolüne dikkat çekti. Ayrıca Aksaray Üniversitesi Mediko-Sosyal Birimi bünyesinde öğrencilere sunulan psikolojik destek ve danışmanlık hizmetleri hakkında bilgi verdi. Hukuki boyutta Aksaray Barosu’ndan Avukat İlyas İlhan, “Uyuşturucu ile Mücadelede Hukuki Süreçler ve Sonrası Uygulamalar” başlıklı sunumunda, bağımlılıkla mücadelede Türkiye’nin uygulamadaki başarılarını paylaştı. İlhan konuşmasında, “Uyuşturucu ile mücadele sadece yasal değil, aynı zamanda insani bir görevdir. Amaç, bireyi ve toplumu korumaktır. Bir insanı mahkemeler, polis ya da kanun maddeleri değil; uyuşturucu maddeler mahkûm yapar. En büyük özgürlük bağımlı olmamaktır” ifadelerine yer verdi.

 

Bağımlılıkla Mücadelede Farkındalık Oluşturmalıyız

Yeşilay’dan Klinik Psikolog Fatma Selvi Doygun ise “YEDAM Nedir?” başlığı altında Yeşilay Danışmanlık Merkezi'nin sunduğu destek hizmetlerini ve başvuru süreçlerini katılımcılarla paylaştı. Ayrıca “Bağımlılık Nedir?”, “Kimler Bağımlı Olur?”, “Bağımlılık Nasıl Anlaşılır?” ve “Bağımlılık Tamamen İyileşir Mi?” gibi sorular çerçevesinde bağımlılık konusu çok yönlü şekilde ele alındı. Akademisyenlerin, öğrencilerin ve üniversite personelinin yoğun ilgi gösterdiği panel, bağımlılıkla mücadelede farkındalık yaratmayı ve mevcut destek mekanizmalarının tanıtılmasını hedefledi. Etkinlik, soru-cevap bölümüyle sona erdi.

Aksaray HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aksaraywebtv.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.