Aksaray Müftülüğü 4-6 Yaş Kur’an kursları 10. Yıl etkinliği düzenledi
Aksaray Müftülüğü 4-6 Yaş Kur’an kursları 10. Yıl etkinliği düzenledi
Aksaray Müftülüğü 4-6 Yaş Kur’an kursları 10. Yıl etkinliği ve Diyanete yapılan Kurban Bağış Organizasyonu düzenledi
Aksaray Müftülüğü 4-6 Yaş Kur’an kursları 10. Yıl etkinliği ve Diyanete yapılan Kurban Bağış Organizasyonu düzenledi
Aksaray Müftülüğü 4-6 Yaş Kur’an kursları 10. Yıl etkinliği düzenledi
Vali Aydoğdu’dan ailelere çağrı: “Çocuklarımıza kazandıracağımız ahlaki değerler akademik başarılarından daha önemlidir”
Aksaray Müftülüğüne bağlı 4-6 yaş Kuran Kursları 10. Yıl etkinliği düzenledi. Aksaray Kültür Merkezinde gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Vali Hamza Aydoğdu; çocukların edebi, terbiyesi, kişiliğinin oluşmasının önemine dikkat çekerek çocuklara kazandırılacak ahlaki değerlerin akademik başarıdan daha önemli olduğunu, mutlu çocukların eninde sonunda başarıyı yakalayacağını söyledi.
Saygı Duruşu ardından İstiklal Marşının okunduğu program Aksaray İl Birincisi Bölge ikincisi Muhammed Erdoğan’ın Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başladı.
Programda konuşan Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu 4-6 yaş Kuran kursları öğrencilerini hazırladıkları etkinliklerden dolayı tebrik etti.
Yapılan araştırmalarda bir çocuğun 7 yaşına kadar kişiliğinin yüzde 80’nin oluştuğunu ortaya konduğunu ifade eden Vali Aydoğdu, bu nedenle çocuklarda 4-6 yaş aralığının çok önemli olduğunu söyledi.
Kültürünü, medeniyetini öğrenen çocuk ne kadar savrulursa savrulsun aslına geri döner
Vali Aydoğdu; “Dünya değişiyor, sosyoloji değişiyor, insanlar değişiyor mutlak suretle bizimde değişmemiz gerekiyor. Bir çocuk doğduktan sonra 6 yaşına kadar Kuran-ı Kerim’i Allah’ı, peygamberi kültürünü medeniyetini öğrenirse o hamura o değerler nakşedilirse ne kadar savrulursa savrulsun aslına geri döner. Bizim evlerimizde ki en büyük sıkıntılardan birisi de dede ve nine kavramlarının ortadan kalkmasıdır. Bugün ülkemizde çocuklar çekirdek ailelerde bakıcılar tarafından büyük ailelerde tablet ve bilgisayarlar onların yardımcı anneleri oluyor. Ve onlarla birlikte büyüyorlar. Misafirliğe gidiyoruz çocuklar ağlamasın diye eline tableti uzatıyoruz. Telefonu uzatıyoruz. Bu ne demek biliyor musunuz; senin kişiliğinin benim için hiçbir önemi yok. Al bu tableti, al bu telefonu ve sus demektir.”
Ailenin önemine vurgu yapan Vali Aydoğdu; “Çocuklarımızın büyüklerin yanında nasıl oturacak, sofraya nasıl oturacak, hangi eliyle başlayacak, besmele mi çekecek, misafir geldiğinde nasıl davranacak, yemek yendiği zaman konuşmayacak bunlar küçük şeyler olabilir ama bir toplumu bir milleti millet yapan en önemli değerlerdir. Bir lise öğrencisi, büyüklerinin olduğu bir ortamda ayak ayaküstüne atıyorsa bu şu demektir; o çocuk toplumsal değerlerden, milli ve manevi değerlerden yoksun demektir. Burası çok önemli bizi içeriden evimizden, aileden vurmak için Bunların hepsini sistematik ve stratejik bir şekilde sürdürüyorlar. Bunlara asla müsaade etmemeliyiz. Değerleri ile yetişmiş ve buna büyük önem veren Japonya bu gün dünyanın en geri ülkesi olurdu. Bugün Japonya kendi kültürüne, kendi medeniyetine, kendi tarihine sahip çıkarak dünyayla rekabet ediyor. Onu için bizler bu tür komplekslerden kurtulmalıyız. Sevgili anneler çocuğunuzun edebi, terbiyesi, kişiliği, çocuğunuzun karakteri bin akademik başarıdan daha değerli daha üstündür. Mutlu bir çocuk eninde sonunda başarıyı yakalar. Onun için bir çocuğun ruh iklimi, kalp iklimi değerleri, kültürü, maneviyatı bütün olumsuzlukları yerle bir eder” dedi.
Çocuklarımızı değerli hissettirmeliyiz
Çocukların dış görünüşünün hiçbir önemi olmadığını onların hissettiklerinin büyük önem taşıdığını kaydeden Vali Aydoğdu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Cuma günü milli eğitim müdürümüzle Cuma namazına gittiğimizde önümüzde küpeli bir çocuk vardı. İnanın bizden daha takva ile namaz kılıyordu. Çocuklarınızın dış görüşünün hiçbir önemi yok. Çocuklarınızın kalplerinin önemi var. Çocuklarımız ne hissediyor? Hayal kırıklıkları ne? idealleri ne? Bu çocuklardan biz şikâyet ederken biz onlara ne verdik ki karşılığında ne istiyoruz. Biz çocuklarımızla televizyona bakmadan akşam kaç dakika gözüne bakarak onu değerli hissederek onlarla muhatap oluyoruz. Bizim hep beraber birlikte bu çocuklarımıza değer vermemiz lazım. Biz kendi medeniyetimizi kültürümüzü nesilden nesile aktaracağız. İnşallah bu al bayrağın altından kıyamete kadar huzurla imanla şuurla birlikte yasacağız ”dedi.
Daha sonra protokol konuşmaların ardından 4-6 yaş grubu Kuran Kursu öğrencileri kurslarda öğrendikleri, hadisler, ilahi, sure ve dualar ile değerler eğitimleri kapsamında büyüklere saygı ve davranışlarla ilgili gösterilerini sundular.
DİYANET VAKFI KURBAN KESİM ORGANİZASYONU YAPTI
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.