AKSARAY BELEDİYESİ, AKSARAY ÜNİVERSİTESİ BAHÇESİNE DEKORATİF PET ŞİŞE TOPLAMA KAFESLERİ YERLEŞTİRİYOR

Siyaset 19.10.2024 - 09:44, Güncelleme: 19.10.2024 - 09:44 1120 kez okundu.
 

AKSARAY BELEDİYESİ, AKSARAY ÜNİVERSİTESİ BAHÇESİNE DEKORATİF PET ŞİŞE TOPLAMA KAFESLERİ YERLEŞTİRİYOR

BAŞKAN DİNÇER; ‘’SÜRDÜRÜLEBİLİR ATIK YÖNETİMİNDEKİ BAŞARIMIZI GENÇLERİMİZİN DUYARLILIĞINA BORÇLUYUZ’’

AKSARAY BELEDİYESİ, AKSARAY ÜNİVERSİTESİ BAHÇESİNE DEKORATİF PET ŞİŞE TOPLAMA KAFESLERİ YERLEŞTİRİYOR   BAŞKAN DİNÇER; ‘’SÜRDÜRÜLEBİLİR ATIK YÖNETİMİNDEKİ BAŞARIMIZI GENÇLERİMİZİN DUYARLILIĞINA BORÇLUYUZ’’     Aksaray Belediyesi, gelecek nesillere yaşanabilir bir şehir bırakmak için kente estetik, doğaya saygı Kazandırmak için Aksaray Üniversitesi bahçesine dekoratif pet şişe toplama kafesleri yerleştiriyor.   Aksaray Belediyesi israfın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, atık oluşumunun engellenmesi veya azaltılması, atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanılmasına yönelik geçtiğimiz yıllarda giysi kumbaraları, sıfır atık toplama alanları, atık pil toplama alanları gibi projeler uygulamıştı. Sıfır atık kampanyası kapsamında uygulanan bu projelerle elde edilen atıklar Aksaray Belediyesine ait atık ayırma ve bertaraf tesisinde ekonomiye kazandırılıyor. Sıfır Atık Projesini desteklemek için yapılan çalışmalarla Aksaray Belediyesi aylık ortalama 11 ton pet şişenin doğaya karışmadan geri dönüşümünü sağlamıştı. Geçtiğimiz aylarda şehrin işlek noktalarına yerleştirilen pet şişe kafesleri ile aylık bu rakam 15 ton pet şişeye ulaştı.   Sürdürülebilir atık yönetimini en iyi uygulayan Belediyeler arasında olan Aksaray Belediyesi, geri dönüşüme gençleri büyük katkısını göz önünde bulundurarak Aksaray Üniversitesi bahçesine de dekoratif pet şişe toplama kafesi yerleştiriyor. Vatandaşlarda farkındalık uyandıracak pet şişe toplama kafesleri ‘kalp’ şeklinde tasarlandı.   Aksaray Belediyesinin sıfır atık yönetimi konusunda elde ettiği başarının vatandaşların desteği ve duyarlılığı ile olduğunu belirten Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, doğada yüzyıllar boyunca kaybolmayan pet şişelerin toplama kafeslerine atılması konusunda da vatandaşlardan destek istedi. Pet şişelerin doğaya bilinçsizce atılmaması gerektiğine vurgu yapan Başkan Dinçer, şu açıklamalarda bulundu; ‘’Yaşadığımız yüzyılda dünya genelinde aşırı tüketim ve nüfus artışının yarattığı çevre kirliliği konusundaki bilinçlenme, geri dönüşüm sektöründe ilerlemeyi de beraberinde getirdi. Bizde yerel yönetimler olarak şehrimizde çağın gerektirdiği projeleri uygulamanın gayreti içerisindeyiz. Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar Sıfır Atık ve geri dönüşüm konusunda ciddi yatırımlarımız oldu. Bu alanda ülkemizde örnek gösterilen Belediyeler arasında olduk. Bu başarımızı özellikle gençlerimizin duyarlılığına borçluyuz’’ Dedi.
BAŞKAN DİNÇER; ‘’SÜRDÜRÜLEBİLİR ATIK YÖNETİMİNDEKİ BAŞARIMIZI GENÇLERİMİZİN DUYARLILIĞINA BORÇLUYUZ’’

AKSARAY BELEDİYESİ, AKSARAY ÜNİVERSİTESİ BAHÇESİNE DEKORATİF PET ŞİŞE TOPLAMA KAFESLERİ YERLEŞTİRİYOR

 

BAŞKAN DİNÇER; ‘’SÜRDÜRÜLEBİLİR ATIK YÖNETİMİNDEKİ BAŞARIMIZI GENÇLERİMİZİN DUYARLILIĞINA BORÇLUYUZ’’

 

 

Aksaray Belediyesi, gelecek nesillere yaşanabilir bir şehir bırakmak için kente estetik, doğaya saygı Kazandırmak için Aksaray Üniversitesi bahçesine dekoratif pet şişe toplama kafesleri yerleştiriyor.

 

Aksaray Belediyesi israfın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, atık oluşumunun engellenmesi veya azaltılması, atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanılmasına yönelik geçtiğimiz yıllarda giysi kumbaraları, sıfır atık toplama alanları, atık pil toplama alanları gibi projeler uygulamıştı. Sıfır atık kampanyası kapsamında uygulanan bu projelerle elde edilen atıklar Aksaray Belediyesine ait atık ayırma ve bertaraf tesisinde ekonomiye kazandırılıyor.

Sıfır Atık Projesini desteklemek için yapılan çalışmalarla Aksaray Belediyesi aylık ortalama 11 ton pet şişenin doğaya karışmadan geri dönüşümünü sağlamıştı. Geçtiğimiz aylarda şehrin işlek noktalarına yerleştirilen pet şişe kafesleri ile aylık bu rakam 15 ton pet şişeye ulaştı.

 

Sürdürülebilir atık yönetimini en iyi uygulayan Belediyeler arasında olan Aksaray Belediyesi, geri dönüşüme gençleri büyük katkısını göz önünde bulundurarak Aksaray Üniversitesi bahçesine de dekoratif pet şişe toplama kafesi yerleştiriyor. Vatandaşlarda farkındalık uyandıracak pet şişe toplama kafesleri ‘kalp’ şeklinde tasarlandı.

 

Aksaray Belediyesinin sıfır atık yönetimi konusunda elde ettiği başarının vatandaşların desteği ve duyarlılığı ile olduğunu belirten Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, doğada yüzyıllar boyunca kaybolmayan pet şişelerin toplama kafeslerine atılması konusunda da vatandaşlardan destek istedi. Pet şişelerin doğaya bilinçsizce atılmaması gerektiğine vurgu yapan Başkan Dinçer, şu açıklamalarda bulundu; ‘’Yaşadığımız yüzyılda dünya genelinde aşırı tüketim ve nüfus artışının yarattığı çevre kirliliği konusundaki bilinçlenme, geri dönüşüm sektöründe ilerlemeyi de beraberinde getirdi. Bizde yerel yönetimler olarak şehrimizde çağın gerektirdiği projeleri uygulamanın gayreti içerisindeyiz. Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar Sıfır Atık ve geri dönüşüm konusunda ciddi yatırımlarımız oldu. Bu alanda ülkemizde örnek gösterilen Belediyeler arasında olduk. Bu başarımızı özellikle gençlerimizin duyarlılığına borçluyuz’’ Dedi.

Aksaray HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aksaraywebtv.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.